Roliga böcker för barn: 7 tips

tips på barn bocker

Vill du att dina barn ska läsa mer men vet inte vad som dina barn kan läsa? Att hitta böcker som både är pedagogiska och roliga kan vara svårt. Därför så kommer vi i det här blogginlägget att ger 7 olika tips på barnböcker som kan göra dina barn mer engagerade till att läsa.

7 roliga böcker för barn

Här nedan så har vi listat 7 olika böcker för barn som passar dom allra minsta till dom lite större barnen.

  1. När Mamma Mu mötte Kråkan första gången

Detta är berättelsen om när Mama Mu och Kråkan träffades för första gången. Det var en vacker sommardag med solsken och bonden hade precis öppnat ladugårdsdörrarna för att låta boskapen gå ut på bete.

  1. Mumintrollen och draken

En sen sommareftermiddag lyckades Mumintrollet fånga den sista draken i världen! Han lade den i en burk och bestämde sig för att den bara skulle älska honom. Men på grund av Snuggle kunde Mumintrollets hjärta ha krossats den dagen.

  1. Pettson tältar

I Pettson tältar åker Pettson och hans katt Findus på en campingtur. Men saker och ting går inte som planerat och det slutar med att de två går vilse i skogen. De måste använda sin intelligens och sitt lagarbete för att ta sig hem säkert. Detta är en bra bok för att lära barnen om problemlösning och lagarbete.

  1. Den Gode Dinosaurien

Den goda dinosaurien är en berättelse om en ung dinosaurie vid namn Arlo som måste hitta hem efter att ha gått vilse i vildmarken. På vägen möter han en mängd olika varelser som hjälper honom på sin resa. Detta är en bra bok för att lära barnen om att övervinna motgångar och att arbeta tillsammans.

  1. Pricken

Pricken är en bra bok för att lära barnen om former och färger. I boken reser Pricken runt i världen och besöker olika länder och lär sig om deras kultur och konst. Hon lär sig också om de olika former och färger som används i det landets konst. Detta är en utmärkt bok för att lära barn om mångfald och kultur.

  1. Rödluvan och vargen

I Rödluvan och vargen måste en ung flicka överlista en hungrig varg som är fast besluten att äta upp henne. Det här är en bra bok för att lära barn om faror och hur man skyddar sig från skada.

  1. Sagan om den underbara familjen Kanin och Spöktåget

Det här är en berättelse om den underbara familjen Kanin och deras äventyr med ett spöktåg. Kaninfamiljen måste överlista en ond häxa som har försökt stjäla deras hus i flera år. Detta är en utmärkt bok för att lära barn om lagarbete och problemlösning.

Sammanfattningsvis är detta bara några exempel på de fantastiska böcker som finns tillgängliga för barn. Dessa böcker är både lärorika och underhållande och kommer att bidra till att få dina barn att bli mer engagerade i läsning. Så se till att kolla in dem.