Böcker om berömda fotografer och konstnärer

Älskar du fotografi och konst? Då kommer du att älska de här böckerna om några av historiens mest kända fotografer och konstnärer! De här böckerna är perfekta för alla som vill lära sig mer om den kreativa processen. De är också ett utmärkt sätt att bli inspirerad och utforska nya tekniker. Så om du letar efter läsning som hjälper dig att vidga dina horisonter, se till att kolla in dessa fantastiska titlar.

1. Henri Cartier-Bresson: Det avgörande ögonblicket

Den här titeln är en klassiker som har funnits sedan 1952 och är fortfarande aktuell. Den publicerades ursprungligen på franska under namnet Un Moment Decisif (1952) men översattes senare till engelska av Richard Howard. Boken innehåller bilder tagna under 30 år med några av hans bästa verk från Frankrike, Spanien, Kina eller Indien mellan 1932 och 1972.

2. Edward Weston:

Edward Weston: En samling med 125 bilder är en omfattande monografi med ikoniska och klassiska stilleben, nakenbilder och landskap av den berömda konstfotografen Edward Weston. Boken innehåller också 125 skriftliga utdrag ur Westons dagböcker som berättar om hans liv och resor. Detta ger en intim inblick i en av de mest hyllade fotograferna genom tiderna.

3. Dorothea Lange: Fotografier från en livstid

Böcker om kända fotografer och konstnärer kan vara fascinerande att läsa, eftersom de ger en unik inblick i konstnärens eller fotografens liv och arbete. Dorothea Lange: Photographs from a lifetime är en kritisk biografi som ger en detaljerad inblick i Langes liv och arbete. Boken börjar med porträtt från hennes tidiga år som studiofotograf, går vidare till de klassiska bilder som gjorde henne berömd och avslutas med bilder från hennes sista år. Oavsett om du är ett fan av Langes arbete eller helt enkelt intresserad av att lära dig mer om det, kommer den här boken garanterat att fascinera dig.

4. Cindy Sherman: Untitled Film Stills

Om du gillar böcker om fotografi och konstnärer är Cindy Shermans Untitled Film Stills ett måste att läsa. De 69 svartvita fotografierna som skapades mellan 1977 och 1980 ses allmänt som en av de mest originella och inflytelserika prestationerna inom nyare konst och ger en fascinerande inblick i hur vi formar våra personliga identiteter.

Har du dessa fotografers bilder uppsatta på tavlor i ditt vardagsrum? Då kan det vara läget att läsa mer om dessa författare och konst för att fördjupa sig. Så om du letar efter läsning som hjälper dig att vidga dina vyer, se till att kolla in dessa fantastiska titlar! Dessa böcker ger en unik inblick i den kreativa processen och är perfekta för alla som vill lära sig mer om fotografi och konst.