Lapidus är tillbaka med Top dogg

Ni som läst min blogg ett tag vet att jag har en förkärlek för deckare. Även om andra böcker så som självbiografier, feel good böcker och till och med poker-böcker står mig nära hjärtat.

Den senaste boken jag har läst är Jens Lapidus bok Top Dogg. I detta inlägg får ni dels reda på vad boken handlar om samt vad jag tyckte om Top Dogg!

Bokens handling

Detta är den tredje boken om paret Teddy och Emelie som Jens Lapidus tidigare skrivit om. Föregångarna som handlar om Teddy som är kåkfarare och Emelie som är advokat, heter VIP Rummet och STHLM DELETE. Trilogin handlar i det stora hela om det hemliga nätverket i Stockholm, som under flera decennier har utnyttjat unga flickor. Alla som kommer nätverket på spåren förväntas springa för livet.

I den sista delen av trilogin har Emelie precis hoppat av en mäktig advokatbyrå och skapat sin eget. En ung kvinna med namn Katja ringer henne och berättar om hur hon blivit utsatt för otaliga övergrepp när hon endast 13 år gammal. Övergreppen började när Katja, genom sin mamma, fick kontakt med en man som betalade för att få träffa henne. Han tvingade henne att delta i sexuella tillställningar och hotade med att lägga ut filmer på tillfällena på internet om hon inte gjorde som han sa.

En hårddisk med filmerna hamnar hos polisen och både Emelie och mannen Teddy blir iblandade i fallet. Helt plötsligt hittas Katja mördad. De försöker spåra de som utnyttjat flickor sexuellt under flertalet decennier men det är mycket, mycket farligt!

Mitt betyg på boken

Åh, detta är en riktig sommarthriller! Så mycket spänning, så mycket rädsla och så mycket frågetecken. Ett riktigt bra avslut på denna trilogi, likt tidigare böcker håller även denna en väldigt hög kvalité när det gäller både språk, karaktärer och händelser. Inte den bästa av de tre böckerna men helt klart ett måste om man läst både första och andra boken.