Den lilla bokhandeln runt hörnet – En perfekt feel good bok

Oj, oj, oj. Vilken feeling good bok! Det är inte ofta jag läser böcker som sprudlar av lycka och glädje. Jag brukar oftare hamna bland deckare eller romaner. Nu kanske det ändras i och för sig, för denna bok är en av de bästa jag läst på länge.

Boken heter ”Den lilla bokhandeln runt hörnet” och är skriven av Jenny Colgan. Jag har tidigare hört talas om hennes böcker, bland annat om det lilla bageriet på Strandpromenaden. Hennes härliga böcker är kända för att vara upplyftande och det kan jag avslöja redan nu – att även denna bok är!

Bokens handling

I boken får vi följa Nina Redmond. Hon är kvinna som jobbar som bibliotekarie. Hon är en riktig bokälskare och har därför det perfekta jobbet. Men en dag måste hennes älskade bibliotek slå igen. Där står Nina där utan arbete och med en nästintill förlorad identitet. När hon en dag ser en annons om en helt oemotståndligt söt liten skåpbil får hon fort en lysande idé. Hon ska öppna upp sin egna bokhandel! Med den lilla twisten att den är på hjul.

Hon samlar all styrka och mod hon har, samt alla hennes livsbesparingar. Sedan ger hon sig iväg till de skotska högländerna. Man får följa hennes liv och se hur hon allt eftersom utvecklas med tiden. Där hon även inser att livet inte alltid är som i sagorna. Hon möter alla sorters människor både de som förpestar men sen även de som avgudar henne. Även charmiga karlar dyker nu upp i hennes nya liv.

Mitt betyg

Denna bok är precis lika charmig och underbar som namnet avslöjar. Så fort man börjar läsa blir man fast, man sugs in i Ninas liv och hennes flytt ut till den skotska landsbygden. Målande meningar om kiltar, vacker natur och en oemotståndlig gemenskap får mig dessutom att vilja besöka Skottland – nu på direkten! Denna bok är fylld av glädje och lycka från början till slut. Utan att låta alldeles för överdriven, är detta den perfekta ¨feel good¨ boken att läsa på semestern! Lättläst, underhållande och dessutom spännande. Åtta utav tio solar ger jag denna strålande bok av Jenny Colgan.